Ladestien

KorsvikaLadestienRotvollSykkelTerrengTrondheimTrondheim
Solnedgang ved havna

Solnedgang ved havna

Rimelig sentrumsnært i Trondheim ligger Ladestien. Ladestien er en grussti som bukter seg fra Korsvika og langs havet til Rotvoll. Det er fornuftige parkeringsplasser langs hele strekket. Det er ikke så veldig ulent på stien, men noen artige opp og ned er det. Det som kanskje er litt utfordrende, er at du som oftest ikke er alene på stien. Så vis hennsyn til både gående, joggende, hunder og syklister. Jeg har til og med møtt hest på stien.

Det som er litt artig med Ladestien er at det går et finmasket nett av stier stort sett over hele strekningen fra Korsvika til Rotvoll. Disse småstiene går ikke så veldig langt fra hovedstien, men kjærestepar, hunder og hester holder seg stort sett unna disse stiene.

Man kan komme seg helt ned til vannet og opp i en høyde på rundt 59 meter. Ladestien er ca 5 kilometer lang, så den passer godt som en tur-retur. I tillegg kan det være verdt å ta med seg kamera. Det er nemlig masse fine ting å ta bilder av både i fjæra og litt innenfor. I tillegg har andre verdenskrig satt sine spor her. Det er festningsverk og havner godt synlig langs stien. For den modige syklist kan jo disse til og med være egnet for et par krumspring.

Kart over ladestien

Kart over ladestien

Har du en time og to til overs en dag, så er det absolutt verdt å ta seg en tur på Ladestien. Om en jogger, sykler eller går. Jeg ville absolutt anbefalt å ta med seg kamera på turen. Midt på ligger også Sponhuset. Her går det ann å ta seg en kaffikopp og noe å bite i. Området er helt klart familievennlig, men kan by på utfordringer om man kommer seg litt utenfor den vanlige stien.