Kabelkamera

1080p720pContour HDKabelkameraSykkelvideoVideoKamera og videoVideo
Deler til kabelkamera

Deler til kabelkamera

Kabelkamera kan virkelig gi nye perspektiver på ting, deriblant sykkelfilmer. Problemet med slikt utstyr er at det koster veldig mye, men det behøver det ikke gjøre hvis man er villig til å lage det selv. Jeg drog avgårde til Biltema og fikk med meg:

  • 1 pakke med M5x40 skruer (av erfaring hadde M5x20 holdt)
  • 1 pakke vingemuttere (M5)
  • 1 pakke plateskiver (M5, 5,3×20)
  • 1 pakke plateskiver (M5, 5,3×10)
  • 1 pakke splittskiver (M5, 5,1×9)
  • 1 pakke assorterte avstandsstykker
  • 2 stk hullplater 40x160x2mm
  • 1 stk bjelkefeste
  • 1 stk elektrikertape
  • 1 rull Polyestersilkeline 2,8mm, 65meter lang.
I tillegg hadde jeg Contour HD-kamerafeste med dobbelsidig tape liggende. Og selvfølgelig kameraet. 65meter er kanskje ikke det lengste, men det holder for å teste ut litt. Polyestersilke har høy terskel for brudd (150kg på denne) og er lite elastisk før bruddterskel. Når linen når terskelen vil den tøyes minimum 25% før den ryker. Når man spenner opp en line for kabelkamera så vil kameraets vekt virke mangedobbelt på linen fordi den eneste retningen man kan ta opp krefter i linen er langs linen. Dermed er det en fordel om linen ikke er så veldig stram, men samtidig så bør man jo ha glede av den så litt oppstramming må til. Under har jeg lagt opp en video med bilder fra de første testene jeg gjorde. Skal finpusse litt på oppsettet, men jeg er definitivt veldig fornøyd. Vekt på selve enheten er 322g pluss kamera og line. Total kostnad ble 164kr inklusive line. Så ikke særlig avskrekkende.
Vises ikke videoen så prøv å frisk opp denne siden (F5/ctrl+R) eller trykk på denne linken.