Planer for 2012

GeniusGranasjøenMinillaPilegrimsledenScottSykkelTurAnnet
Opp mot Grønliutsikten

Opp mot Grønliutsikten

Da har vi såvidt revet av Januar på kalenderen og Februar lyser mot oss. Her i trøndelag er det fremdeles godt og kaldt. Snøen ligger i gatene og nylig snøfall sørger for at trærne i marka er hvitdekket. Jeg er ikke noe vintermenneske, men noe må man jo ta seg til. Så et par skiløyper har fått fine stempler etter både ski, staver og rumpe. Noen snøtunge trær har blitt foreviget og noen dråper kaffi har smeltet litt snø etter at restene har blitt ristet ut av koppen.

På turene har jeg grublet over ting jeg har lyst å gjøre i 2012.

Det første jeg bestemte meg for var å finne nye treningsformer. Har endt opp med å slenge meg på spinningtimer. Det er faktisk ganske givende, selv om sykkelen ikke beveger seg. Og når snøen først er der, må man nesten utnytte den. Så det har blitt en del turer i marka. Det gjør godt både for kropp og sjel å komme seg ut i marka og trekke litt frisk luft.

Jeg går og venter på at Axel Bruun skal ringe. Forhåpentligvis gjør de det ganske snart. For jeg har bestilt meg en ny sykkel. En Scott Genius. Så sannsynligheten for flere kilometer i år enn i 2011 er definitivt stor. I denne sammenhengen har jeg som mål å komme meg ut på hvertfall to lengre turer i uka. Så snart snøen forsvinner da selvfølgelig.

I nærheten her er det mange områder som skal prøves. Jeg har aldri vært vest for Orkdal. På kartet ser blant annet Fjellkjøsvatnet fristende ut. Rett ved siden av ligger Vargheia (611moh). Her skal jeg opp i løpet av sommeren. Antageligvis flere turer. Omnfjellet ser jo også unektelig fristende ut. Så dette områder jeg kommer til å drasse sykkelen med på. Enten med eller uten oppakning.

I tillegg til det har jeg jo mange områder rundt Trondheim som skal få seg et par besøk. Bymarka er jo en gjenganger. Her er det jo mange fine stier, noen jeg har vært mye på andre jeg aldri har vært på.

Så planlegger jeg også et besøk og to i Trollheimen. Runden rundt Granasjøen falt absolutt i smak. Dette året har jeg lyst å utforske Gjøldalen, Minilla og Gammelsæterdalen. Jeg vurderer å pakke sykkelen og sykle fra Fannrem og oppover også.

En annen tur jeg lurte litt på, er Pilegrimsleden. Riktignok da fra Trondheim til Stugudalen og ikke motsatt. Sylan er jo et fristende område. Så da får tiden vise!