Mot ny sesong (del 2)

FørstehjelpKlærSykkelTurTips & Triks

Førstehjelpspute

Førstehjelpspute

Når sykkelen først er på plass, er det greit å vite at resten også er i orden. Det første jeg sjekker er somregel det jeg har på meg. Noen plagg kan ha rifter, hjelmen kan ha sett sine bedre dager, sykkelskoene kan være minst like vonde som sist år og hanskene er helt utbrukt.

Mange stopper her, men det er somregel flere ting vi syklister drasser med oss. Pulsklokke eller sykkelkomputer er en av tingene. Har den ikke vært brukt i vinter,bør du skru den på og sjekke status. Lad den opp og sjekk igjen. Min kjære gamle Edge 305 begynner å synge på siste vers, vurderer en ny en eller et batteribytte (litt lodding og liming). Mer normalt er det at pulsbelter og andre sensorer ikke har så mye batteri igjen. De skal somregel holde i et år. Jeg pleier å skifte på vårparten for da er jeg sikker på at batteriet holder hele sesongen.

Når jeg slenger meg på sykkelen følger det i tillegg med en liter og to med vann. Drikkesekk og flasker bør rengjøres enda en gang og drikkeslangen bør skylles med det varmeste vannet i springen. Noen slanger smelter i kokende vann, så ikke prøv det.

En siste ting som mange glemmer, er et lite førstehjelpsskrin. Jeg sykler langt fra “galemathias” i skogen, men det er greit å ha. Fjellside vs lår, tornebusk vs underarm, furugren vs hals, ja jeg kunne sikkert nevnt flere. Poenget er: Det er greit å ha med seg noe som kan dekke over til du kommer hjem.

På korte turer pakker jeg alltid med meg lappesaker, sykkelpumpe, dekkspaker og multiverktøy (med blant annet kjedekutter). Det er greit å ta en liten kikk over alt dette for å være sikker på at ting er som det burde være. Jeg synes ikke det er særlig artig å stå uti skogen og lappe slanger, så jeg har med meg en slange i tillegg. Denne kan det være greit å sjekke at holder luft. Så det gjør jeg en gang i blant.