Høstsykling

BymarkaGranåsenHøstRønningenSkjellbreiaSykkelSykkelturOmråder

Sommeren er helt klart forbi og kveldene begynner og bli kalde. En jakke ekstra når en slenger seg på sykkelen er stort sett det som skal til. I dag var det tidenes høstvær. En rask prat med et par kompiser så var vi alle enige om at Bymarka var et passende mål for dagen. Så med sykkelen på taket og bagasjerommet fullt av sykkelklær og utstyr bar det avgårde fra Fannrem til Granåsen. Parkeringsplassen på Granåsen er et passende startpunkt.

På en søndag er det ikke alltid like lurt å legge avgårde på hovedstiene. Derfor siktet følget på alle de rare (og fuktigste) stiene rundt om. Vi krysset grusvegen fra Granåsen til Rønningen et par ganger og besøkte de fleste myrhull på veien. Etter litt mere slit enn normalt kom vi oss frem til Rønningen. Herfra valgte vi hovedåren opp til venstre siden av Skjellbreia. Denne stien var overraskende godt trafikkert, men jo lengre innover man kom jo mindre folk ble det. Til slutt dukket vi opp på Grønnlia. Etter en liten prat rullet vi videre. Jeg skulle nedover mot bilen igjen og tok mer eller mindre straka vegen. Turen i seg selv ble en kosetur med masse gjørme, glatte røtter, enda glattere steiner og ikke minst fantastisk natur.

Sykler for tiden på Continental Rubber Queen 2.2 Tubeless. Jeg er kjempefornøyd. På turen syklet jeg på 2 bar, eller knappe 29psi. Dekkene graver seg frem og former seg fint over røtter. Griper godt på våt stein, men har en tendens til å pakke seg i myr. Noe man kanskje bør regne med.

Det er fremdeles mange timer med finfint sykkelføre igjen, så kom dere ut i marka!

Turen kan dere se her.