Plattform eller fester?

PedalShimanoSykkelTrailXTRTeknisk
XTR M985 trail pedal

XTR M985 trail pedal

De fleste som sykler en del går fra standard pedaler til fester, såkalte cleats. Dette er pedaler uten plattform med kun en festemekanisme for skoene. Shimano produserer i tillegg en plastikkdel som kan festes på ene siden av disse pedalene og man har cleats på den ene siden og plattform på den andre. For ikke så alt for lenge siden kjøpte jeg et sett med XTR trailpedaler. Jeg var ute og prøvde dem en liten runde i går. Dette er noe av det beste jeg har invitert i. For det første er XTR-kvaliteten på plass. Skoene sitter som støpt, men løsner raskt ved problemer. Platformen legger seg flott under skoene og gjør at pedalene kjennes sidestabile og responsive. Jeg tror faktisk pedalene kommer inn som en god nummer tre i listen over ting jeg ville ha kjøpt først. Bare XTR-gearwire og et mer solid hjulsett ligger foran.