Sykkelsko SH-M087

ShimanoSykkelskoBekledning og beskyttelse

Jeg har i lengre tid syklet rundt med et par Shimano SH-MT31 sykkelsko. De har definitivt gjort nytten sin, men har etterhvert begynt å gå opp i liminga. Derfor var det på høy tid med en oppgradering. Når da XXL var så sympatiske å ha SH-M087 på tilbud, så ble det til at jeg måtte ta meg en tur. De nye er på mange måter like de gamle, men de er en del lettere. I tillegg så kjente jeg at føttene mine hadde det bedre i de nye skoene. De gamle har en tendens til å klemme på oversiden av føttene og tærne dovner etter et par timer i marka. XXL hadde også Shimano SH-M161 til samme pris. Jeg prøvde begge to, men synes tåa var litt flatere og selve skoen litt bredere. Det passet ikke meg helt, så derfor valgte jeg SH-M087.

Det er et par små ting som irriterer meg med de gamle skoene. De har litt for myk såle, så de bøyer seg rundt pedalen. De mangler skikkelig grep i tuppen når man løper opp en jordbakke. I tillegg til dette har de vanlig knytting. For de av dere som leter etter nye sko anbefaler jeg å kjøpe uten skolisser og heller gå for borrelås/jekkelås. Da er du garantert at du ikke fester deg i krank eller forbipasserende busker. Jeg har også funnet ut at sko som trekker til seg vann er mindre lurt når man sykler igjennom kratt og høyt grass. Forhåpentligvis er de nye skoene mer fornuftige her.