#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Smøremiddel med teflon

Av Christian Jensen31. juli 2011

Smøremiddel Smøring Sykkel Teflon Weldtite Service og vedlikehold

Weldtite Smøremiddel
Weldtite Smøremiddel

I den siste tiden har det kommet en del smøremidler på markedet og det nyeste er smøremiddel med teflon. Teflon er heter egentlig polytetrafluoreten. Polytetrafluoreten går blant annet under handelsnavnet Polyfon og Gore-Tex. Stoffet har positive egenskaper for bruk i smøremiddel. Vannbestandighet og lav friksjon er de to viktigste for sykkelen. I tillegg er overflaten slik at urenheter ikke hefter særlig godt. Dette gjør at oljen også er støv- og smuss-avvisende.

Nå har jeg smurt opp drivverket mitt med Weldtite TF2 Aerosol Spray with Teflon®. Skal komme tilbake til hvordan dette fungerer etter hvert. I følge produsenten selv skal dette smøremiddelet være vannavvisende og trenge inn i kjedelagrene og smøre disse.

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

2 kommentarer til «Smøremiddel med teflon»

  1. Kan på det sterkeste fraråde å se inn i dysa når man tester om denne sprayflaska fungerer. Etter at den smørende effekten har avtatt blir øyet bortimot ubehagelig tørt.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: