Smøremiddel med teflon

Av Christian Jensen31. juli 2011

Service

Weldtite Smøremiddel
Weldtite Smøremiddel

I den siste tiden har det kommet en del smøremidler på markedet og det nyeste er smøremiddel med teflon. Teflon er heter egentlig polytetrafluoreten. Polytetrafluoreten går blant annet under handelsnavnet Polyfon og Gore-Tex. Stoffet har positive egenskaper for bruk i smøremiddel. Vannbestandighet og lav friksjon er de to viktigste for sykkelen. I tillegg er overflaten slik at urenheter ikke hefter særlig godt. Dette gjør at oljen også er støv- og smuss-avvisende.

Nå har jeg smurt opp drivverket mitt med Weldtite TF2 Aerosol Spray with Teflon®. Skal komme tilbake til hvordan dette fungerer etter hvert. I følge produsenten selv skal dette smøremiddelet være vannavvisende og trenge inn i kjedelagrene og smøre disse.

Kommentarer

 • Jon Arve

  Kan på det sterkeste fraråde å se inn i dysa når man tester om denne sprayflaska fungerer. Etter at den smørende effekten har avtatt blir øyet bortimot ubehagelig tørt.

  • Christian Jensen

   Christian

   Nei det hørtes ut som en dårlig plan :)

Legg inn en kommentar