#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

På tur med Dag Otto

Av Christian Jensen19. juli 2011

Dag Otto Sykkel Sykkellektyre

På tur med Dag Otto
På tur med Dag Otto

Jeg må innrømme at jeg ikke leser særlig mye i bøker, men da samboeren min kom over «På tur med Dag Otto» i en reklame fra en av bokklubbene så måtte jeg ha den. Det tok noen dager og så var boken i hus. Og jeg kan ikke si jeg angrer. Den er lettlest og forståelig. Skrevet med innlevelse og erfaring. Boken har en fristende introduksjon. Selv jeg måtte «bare lese litt til». Deretter følger et kort kapittel om hvordan man bør trene for å få mest mulig glede av en tur på to hjul. Og boken legger ikke opp til hardkjør, men mer en slags kosetrening.

Så følger en rekke kapittel om de forskjellige landene, hvor du bør sykle i grove trekk og hva som er bra og ikke fullt så bra med landet. Alt er skrevet på en sånn måte at du blir interessert, men at du fremdeles har rikelig med opplevelser igjen om du velger å ta turen selv. Store fargerike bilder forsterker teksten slik at en bare får enda mer lyst til å slenge seg avgårde. Sist i boken er det et kapittel om Norge. Også her nevnes områder fra Kristiansand og helt opp til Finnmarksvidda.

Denne boken anbefales virkelig. Den er godt skrevet, men røper lite. Den frister til mer sykling og det beste av alt; Kapittelet om Norge er rett utenfor stuedøra. Og da behøver man ikke en formue for å komme seg avgårde.

ISBN : 978-82-516-3527-1

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: