OpenStreetMaps

GPSOpenStreetMapsAnnet
OpenStreetMaps

OpenStreetMaps

Når jeg flyttet til Fannrem så oppdaget jeg at kartene rundt om i området var heller dårlige. Derfor har jeg begynt å lage kart selv. Det er ikke så vanskelig som mange tror. Morsomt er det også. Alt man trenger er en GPS-logger og en passende datamaskin med internett. Siden du sitter her og leser dette, så regner jeg med at sistnevnte er “check!”. Driver du og trener litt så er en GPS-logger fra Garmin eller Polar helt sikkert på ønskelista. I tillegg trenger du en brukerkonto på www.openstreetmaps.org.

Så er det bare å kaste seg på sykkelen og skru på GPS’en. Når du har syklet en runde, kopierer du sporet ditt inn på PCen og konverterer til GPX-format. Så kan en ta i bruk editoren på OpenStreetMaps og legge til ruten sin. Det kan være en fordel å sjekke om det finnes spor først der du tenker å editere kart.