#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Forbremse og krank fikset

Av Christian Jensen7. januar 2011

Kaliper Krank Snø Service og vedlikehold

Etter dager med snø og flere minusgrader er det ikke alle delene som trivs like godt. Stempelet i kaliper foran hadde kilt seg på den ene siden og kranken knirket faretruende. Etter å ha tatt av hjulet og plukket ut bremsepaddene brukte jeg en dekkspak (takk for tipset Kristian @ Hank Sport) til å holde igjen det ene stempelet mens jeg fikk det andre til å sige ut ved å klemme inn bremsehendelen. Omsider fikk jeg lirket det litt ut og smurt det opp med bremsevæske. Fikk klemt begge to inn i kaliperen igjen og gjentok det hele et par ganger til bevegelsen var fin. Pedalarmen måtte tas av og kranklageret måtte skrus av. Måtte rense og legge på nytt lag med fett. Så nå håper jeg at det skal være bra.

Christian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar