Chainreactioncycles.com

BeskyttelseNettbutikkWireAnnet

Den 21.10.2010 bestilte jeg deler fra Chainreactioncycles.com (CRC). Dette er et selskap som er lokalisert i Storbritania må en regne med toll og importavgifter på deler en bestiller. Jeg sjekket delepriser på norske nettbutikker og fant ut at det var penger og spare selv med tollgebyr og moms. På CRC kan du betale med PayPal. Dette liker jeg da PayPal har forsikring på bruk av kort mot blant annet butikker og eBay.

Bestilling og venting


21.10.2010 (torsdag): Jeg bestiller varer på CRC. Alt er på lager så dette bør gå fort

22.10.2010 (fredag): Pakken blir sendt fra CRC. Rask service. Jeg får mail om at ordren er behandlet og sendt.

25.10.2010 (mandag): Sporingen har dukket opp på posten.no (Sendingen er sendt fra avsenderland)

27.10.2010 (onsdag): Pakken har stoppet hos tollen fordi det mangler fødselsnummer / id på pakken. Hadde jeg ikke oppdaget dette hadde posten sendt meg melding pr brev. Dette ville fort tatt tre-fire dager ekstra. Jeg ringte selv inn og oppgav informasjonen.

28.10.2010 (torsdag): Pakken er fortollet og sendt videre

29.10.2010 (fredag): Pakken har forlatt omlastingsterminalen i Oslo

01.11.2010 (mandag): Pakken har forlatt omlastingsterminalen i Trondheim

01.11.2010 (mandag): Da har jeg hentet pakken! :D

Konklusjon


ChainReactionCycles.com er en bra nettbutikk med bra utvalg. Det kan være komplisert å returnere deler som blir levert med feil eller som feiler under garantitid. Rettighetene for forbruker er også anderledes i Storbritania og dette er verdt å merke seg. Jeg sendingen gikk raskt. Det eneste CRC kunne gjort var å føre på fødselsnummer på selve pakken slik at den slapp unødvendig stopp i tollen.

Efaringen jeg gjorde meg var at handling fra utlandet faktisk er kjempeenkelt. Særlig med det opplegget som CRC tilbyr. En må regne med 25% moms og behandlingsgebyr. CRC sender varer uten moms til Norge og tilbyr også gratis frakt på verdier over ca 1450 kroner. For 50 kroner får du frakt for varer til verdi under 1450 kroner.