Sykkelbygg (del 1): Introduksjon

SykkelByggelogg

Da har jeg fått i stand høstens prosjekt og man må jo sikte litt høyt når man først skal finne på noe. I lengre tid har jeg hatt lyst å bygge meg min egen sykkel. Av ferdigdeler er det ramma som er den første av mange byggeklosser på en sykkel. Så kom jeg over en Rock Machine Wildfire 2010 mod. Dette er ei Maratonramme. Den har 100mm demping foran og bak og er akkurat den rammetypen jeg har hatt lyst på lenge. Så nå blir det bygging. Venter på at ramma skal komme i posten. Den er bestilt fra Tyskland, så det kan muligens ta litt tid. Sykkelen jeg har nå skal jeg bruke som delesykkel. Det vil si at alt av fungerende deler skal fra den og over på den nye ramma. Foreløpig er planen som følger:

  • Montere over Dempegaffel og hjul slik at den nye sykkelen kan stå i stativet
  • Montere drivverk (Krank, Girsystem, girwire og kjede)
  • Montere bremser
  • Montere bakdemper og sete for så å justere sittestilling
  • Prøvetur med etterjustering og stramming

Jeg skal etter hvert lage linker på denne siden, så det er bare å følge med!