#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Sykkelbygg (del 1): Introduksjon

Av Christian Jensen15. oktober 2010

Sykkel Byggelogg

Da har jeg fått i stand høstens prosjekt og man må jo sikte litt høyt når man først skal finne på noe. I lengre tid har jeg hatt lyst å bygge meg min egen sykkel. Av ferdigdeler er det ramma som er den første av mange byggeklosser på en sykkel. Så kom jeg over en Rock Machine Wildfire 2010 mod. Dette er ei Maratonramme. Den har 100mm demping foran og bak og er akkurat den rammetypen jeg har hatt lyst på lenge. Så nå blir det bygging. Venter på at ramma skal komme i posten. Den er bestilt fra Tyskland, så det kan muligens ta litt tid. Sykkelen jeg har nå skal jeg bruke som delesykkel. Det vil si at alt av fungerende deler skal fra den og over på den nye ramma. Foreløpig er planen som følger:

  • Montere over Dempegaffel og hjul slik at den nye sykkelen kan stå i stativet
  • Montere drivverk (Krank, Girsystem, girwire og kjede)
  • Montere bremser
  • Montere bakdemper og sete for så å justere sittestilling
  • Prøvetur med etterjustering og stramming

Jeg skal etter hvert lage linker på denne siden, så det er bare å følge med!

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Én kommentar til “Sykkelbygg (del 1): Introduksjon”

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: