Løs kassett

KassettKassettavdragerKjedepiskService og vedlikehold

Jeg var ute og syklet en av mine vanlige turer og opp en bakke begynte giret å tukle. Til slutt hoppet kjedet av. Litt irritert prøvde jeg å justere på giret slik at det skulle treffet riktig på tannhjulet, men selv om det ble riktig der og da så sporet det av igjen like oppi bakken. Jeg kom meg nå hjem og fikk vasket og renset opp skikkelig. Og det var da jeg oppdaget at hele kassetten bak var løs. Jeg plukket av bakhjulet og sjekket litt til. Da var det bare å skru av låseringen på ytre tannhjulet for hånd. Så i morgen bærer det avgårde for å kjøpe meg verktøy. Trenger da en Kjedepisk og en Kassettavdrager. Tenkte jeg skulle plukke den helt av når jeg først var i gang. Det kan jo være greit å sjekke litt i innfestingen. Mulig det ligger noe rusk her som gjør at den ikke er strammet skikkelig. (bildet er hentet fra shimanos bruksanvisning)

Frinav, kassett og låsering

Frinav, kassett og låsering