#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Løs kassett

Av Christian Jensen16. juni 2010

Kassett Kassettavdrager Kjedepisk Service og vedlikehold

Jeg var ute og syklet en av mine vanlige turer og opp en bakke begynte giret å tukle. Til slutt hoppet kjedet av. Litt irritert prøvde jeg å justere på giret slik at det skulle treffet riktig på tannhjulet, men selv om det ble riktig der og da så sporet det av igjen like oppi bakken. Jeg kom meg nå hjem og fikk vasket og renset opp skikkelig. Og det var da jeg oppdaget at hele kassetten bak var løs. Jeg plukket av bakhjulet og sjekket litt til. Da var det bare å skru av låseringen på ytre tannhjulet for hånd. Så i morgen bærer det avgårde for å kjøpe meg verktøy. Trenger da en Kjedepisk og en Kassettavdrager. Tenkte jeg skulle plukke den helt av når jeg først var i gang. Det kan jo være greit å sjekke litt i innfestingen. Mulig det ligger noe rusk her som gjør at den ikke er strammet skikkelig. (bildet er hentet fra shimanos bruksanvisning)

Frinav, kassett og låsering
Frinav, kassett og låsering

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: