#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Sykkelhjelm

Av Christian Jensen17. april 2009

Hjelm Bekledning og beskyttelse

Bell sykkelhjelm
Bell sykkelhjelm

En av de viktigste tingene man kjøper til en sykkel er hjelmen. Uten denne kan det fort gå veldig galt. Hjelmer kommer i alle prisklasser og utseende varierer også stort. Ofte er en fancy hjelm dårligere enn en standard hjelm til samme pris. Man bruker mye av inntekten til hjelmen på design. Når man plukker ut hjelmen bør man tenke på et par viktige faktorer.

  • Den må sitte godt på hodet
  • Den bør være lett og god å ha på
  • Den bør ha tilstrekkelig med lufting for å ikke bli for varm
  • Hjelmer som kommer med best i test merke fra Forbrukerportalen eller lignende, kan være et smart valg

I disse dager er det mange butikker som skal kvitte seg med fjorårets modeller. I denne anledningen kan det være gode tilbud på de dyre hjelmene som var igjen etter i fjor. Det kan være lurt å ta seg en titt. Pass på at hjelmene ikke har synlige deformasjoner, riper eller sprekkdannelser. Ukorrekt lagring over tid og utstillingsmodeller som har vært i gulvet ti ganger til dagen i et år, er ikke å ettertrakte.

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: