Reflekstid

HøstRefleksRefleksvestVinterAnnet
Lys i mørket

Lys i mørket

Jeg kommer over dere over alt. På fortauet, i gangfeltet og langs vegen. Dere tror alle de andre ser dere så godt der dere går, enten alene eller sammen med noen. Kanskje dere lufter hunden eller går tur med en venn. Det ser jeg ikke før jeg kommer alt for nære og da blir jeg brått klar over at både du og eventuelt noen andre er sammen med deg. Jeg snakker om dere mørkkledde og dere uten reflekser. Dere som velger å la mote gå foran sikkerhet.

Jeg har stoppet et par ganger, både med bilen og på sykkelen. Prøvd å fortelle dere høflig at det var forferdelig vanskelig å se dere i mørket. Noen av dere har blitt sure og kjeftet på meg, mumlet noe om at det ikke er min sak. Den dagen jeg har kjørt dere ned fordi jeg ikke hadde sjanse til å se dere i tide, da skal jeg love dere at det blir min sak. Det blir min sak for resten av livet.

Så nå når mørket snart varer lengre enn dagene, har jeg som trafikant et ønske til alle dere som er ute og ferdes i skumringen eller i mørket: Få på dere noe som gjør at dere blir sett. Både for egen del og for andres del.