Topeak Aero Wedge pack

LangturTopeakTopeak Aero WedgeOppbevaringProdukttester

Topeak har laget en serie med produkter tiltenkt sykkeloppbevaring. Topeak Aero Wedge Pack er den laget for montering opp under setet og kan inneholde romme praktiske ting for sykkelturer. Jeg sykler skjelden med sekk på grussykkelen, så jeg har som regel brukt ei gammel drikkeflaske til oppbevaring av diverse verktøy på tur. Det er ikke så ofte jeg benytter begge flaskeholderene, men når jeg har gjort det har jeg hatt med meg sekk.

Når jeg kom over denne, tenkte jeg å gi det en sjanse. Topeak har levert gode produkter før, men jeg har ikke prøvd serien tiltenkt småoppbevaring før. Veskene kommer i ganske enkel forpakning. Det er en papplate festet inn i festeordningen til veska. Her står det litt detaljer om hvordan den monteres og hva material den er laget av. Siden refleksbåndet på baksiden av vesken er produsert av 3M, så en bekreftelse på dette følger med. Refleskbåndet er logisk plassert slik at det skal være godt synlig for de som kommer bakfra. I tillegg til refleksbåndet er det også sydd på en hempe til baklys. Denne sitter veldig stramt, så det er liten sjanse for at baklyset faller av. De fleste baklysene har en dobbeltfungerende klemme slik at du enten kan skli det på plass i en holder eller hempe det fast i en sekk eller en slik hempe som Topeak har montert på.

Monteringen på sykkelen gikk ganske greit. Veska er stor, så den måtte klemmes på plass oppunder setet. Når den først er festet på plass sitter den skikkelig bra. Borrelåsene og båndene er satt på slik at de fester seg logisk til railen under setet og rundt selve setepinnen. Innfestingen gjør at du ikke kan bruke denne veska på en hev- og senkpinne.

Innvendig er det et praktisk rom i selve lokket. Dypisk plass for eventuelle verktøy man trenger å ha med seg. Opp i taket på veska er det plass til ei lita pumpe eller eksempelvis lappesaker. Ellers rommer veska gjerne to slanger. Har man behov for litt ekstra plass kan en glidelås åpnes og gi noen centimeter ekstra.

Det blir en fin følgesvenn fremover istedenfor gamle sykkelflasker.