Raudhåmmårn

OrkangerRaudåsenRaudhåmmårnRømmesbakkanUtsiktOrkdal
Raudhåmmårn
Raudhåmmårn

Omtrent rett opp fra Rømmesbakkan ligger Raudhåmmårn. Det er den store toppen man titter rett opp på når man begynner stigningen opp mot Ulvåshytta. Jeg syklet feil. Hadde egentlig tenkt meg en mye lettere stigning, men endte opp med å sykle opp bak vanntanken ved Simenveien og endte opp med å legge sykkelen på ryggen. I løpet av noen ganske få hundre meter klatrer stien fra rundt 100 høydemeter og opp til litt over 300. Det er en fantastisk utsikt som møter en.

Raudhåmmårn kan man komme til på tre forskjellige måter. Enten ved hjelp av den bratte stien jeg tok. Noe jeg ikke anbefaler med mindre du trener på sykkelbæring. Du kan sykle over kloppene fra skisporet eller du kan komme fra stien som går opp rett nedenfor Raudåsen. De to sistnevnte er definitivt mer behagelige å ta seg frem på.