Buvikveien

GrusOrkangerRuteSkogsstiStiSykkelSykkelturTreningTurUlvåsenOrkdalTurer
En liten stopp

En liten stopp

  • Lengde: 3,4km
  • Underlag: 20% grus, 80% sti/kjerrevei
  • Høydeforskjell: 193m
  • Beskrivelse: Når du har unnagjort asfalten på vei fra Rema 1000 Orkanger og opp Rømmesbakkan, kommer du til grusvegen som ender ved Ulvåshytta. Man kan selvfølgelig ta stigningen på bred fin grusvei helt til topps, men det finnes noen fine perler på veien. En av dem er Buvikveien. I den første skarpe høyresvingen av grusveien ser du et skilt. Her er det blant annet skiltet til Buvikveien. Sykle opp denne lille stien. Den stiger kraftig først, men kommer om ikke så lenge ut på en godt brukt kjerreveg. Åpningen du står på når du først kommer ut på kjerrevegen har tre alternativer. Du skal ta den vegen som går i nordvestlig retning. Denne har en jevn og fin stigning. Underveis kommer du til en fantastisk utsikt. Det er en bratt skrent ned her, så vær forsiktig. Det er plassert et par benker her. Husk å ta med kamera og eventuelt en liten sjokolade. Utsikten er helt strålende. Veien går videre oppover inni skogen. Etter hvert så blir veien smalere og tilslutt blir det mer sti. Da kommer du til et annet spennende utsiktspunkt. Litt gjemt i trærne og det er så vidt man ser over kronene, men på vårparten så ser man snøen i de fjerne fjellene. Stien går enda mer oppover og så når man det høyeste punktet på løypa. Her blir det en liten bratt skråning og et skilt merket med “Sti” peker ut på ei myr. Følg merkinga og du ender opp på lysløypa. Ta til høyre her. Følg lysløypa og et nytt skilt merket “Sti” peker inn til høyre. Følger du denne stien så treffer du lysløypa igjen (liten snarvei). Så følger du lysløypa og ender på Ulvåshytta. Herfra er mulighetene mange. Enten grusveien ned, over myrene der skisporet går eller opp mot Raudåsen.
  • Passer til: Løypa er perfekt for den som vil ha en alternativ klatring til grusveien. Stien er lite teknisk, men litt bratt til tider. Har du begynt å fatte interesse for stisykling så er dette en flott start. Har du med deg den yngre garde så bør de nok være en 10-12 år for å ha gleden av turen opp.

Kart

Kart

Høydeprofil

Høydeprofil