Utstyr på tur

Camelbak MuleTurVerktøyUtstyr

Så hva drasser man egentlig med seg på tur?

Den siste tiden har jeg vært ute og gått en del. Det jeg drar med meg da, er på mange måter likt det jeg drar med meg på sykkelen. Derfor bestemte jeg meg for å lage en pakke som var klar for turer. Jeg har fått meg en Camelbak Mule. Det må være en av de mest geniale tingene jeg har kjøpt. Det er en kombinasjon av en 3-liters drikkesekk og har i tillegg plass til en god del for turen. Et mindre oppbevaringsrom er typisk til verktøy og hendige ting. Et større rom for klær. I tillegg er det et “våtrom” midt på for oppbevaring av ting du vil ha veldig lett tilgjengelig, eller ting som allerede er blitt tilgriset og vått.

Til all slags tur har jeg med meg:

 • Cambelbak Mule (sekken)
 • Refleksvest (En enkel måte å bli oppdaget på hvis du skulle gå deg vil, er å kaste på seg en refleksvest. Bruker redningsmannskapet nattbriller finner de deg fort)
 • Lommelykt (Av samme grunn som over, samt at det er greit å ha muligheten til å se litt mer)
 • Gnagsårplaster (Vått føre og mye gnikking kan føre til gnagsår både på sykkel og til fots)
 • 2 Dekkbandasker, 1 Pressbandasje og diverse plaster (Greit å ha om man skulle gjøre noe ukontrollert)
 • Leatherman Wave (Lommekniven som har vært med på de fleste turer)
 • Kompaktkamera (For enkel dokumentering)
 • Turtelefon (En utdatert telefon det går ann å ringe med og som har overraskende god batteritid. Alltid med på tur om så var i avskrudd tilstand)
 • Snyltekopp (Plutselig er det noen å snylte på)

Hvis jeg skal på sykkeltur har jeg i tillegg med meg:

 • Sykkelpumpe
 • To dekkslanger
 • Lappesaker
 • Sykkelverktøy
 • Dekkspaker
 • Hjelmkamera

Planlegger jeg i tillegg å bli ute i mørket så slenger jeg med den store hodelykta (kan også festes på styret)
I tillegg smører jeg med meg noe mat hvis turen blir lang og tar gjerne med meg litt tøy om det skulle være skiftende vær.