Bikeshop.no

BremserNettbutikkAnnet

Jeg startet opp redigering av et innlegg når jeg bestilte deler hos bikeshop.no. Hver gang det kommer en oppdatering, skal jeg skrive denne inn her slik at dere får ett inntrykk av hvordan butikken håndterer bestillinger. Butikken er ikke klar over at jeg skriver dette innlegget, så jeg er i skrivende stund ikke sponset eller oppfordret til å skrive. Dette er altså kun min erfaring med butikken. Jeg kan være ekstra heldig eller ekstra uheldig.

Bestilling og venting


12.06.2010 (lørdag): Jeg har bestilt deler hos Bikeshop.no. Det jeg har bestilt er:

 • 1 stk Shimano XT bakbremsesett, bestillingsvare 3 dager
 • 1 stk Shimano XT forbrems, bestillingsvare 3 dager
 • 1 stk bakbremsadapter, på lager
 • 2 stk skiver RT75, ubekreftet 26.06.2010
 • Pro XCR holker, på lager
 • Pro SL alloy barends, på lager

Som dere ser er noe av dette bestillingsvare, mens en av delene ikke er på lager riktig enda.

Bestillingen gikk greit. Av betalingsordninger kan man velge mellom oppkrav og betalingskort. Visadelen har Verified by Visa funksjon, som gjør at brukeren må taste inn et valgt passord når en har skrevet inn kortdetaljene. Dette for ekstra sikkerhet. Det kom ingen bekreftelse til e-postadressen min, men du kan følge bestillingen på nettsiden.

13.06.2010 (søndag): Ordren er bekreftet og flyttet til ordreoversikt.

 • 1 stk Shimano XT bakbremsesett, Bestilt, kommer: 16.06.2010
 • 1 stk Shimano XT forbremsesett, Bestilt, kommer: 16.06.2010
 • 1 stk bakbremsadapter, Levert?
 • 2 stk skiver RT75, Bestilt, kommer: 01.07.2010 (+4 dager)
 • Pro XCR holker, Levert?
 • Pro SL alloy barends, Levert?

Varene som var på lager har fått status levert. Det står ikke detaljert om varene er sendt eller om de avventer resten av varene. Varene som er Bestilt står med usikker dato, så kan nok forvente at det blir forskyvninger her.

17.06.2010 (Torsdag): Det er stort sett ingen endringer på ordren. Bekreftede varer har blitt forskjøvet med en dag og de to varene som skulle komme 16.06.2010 (ubekreftet) har fremdeles ikke blitt plukket og satt til levert. De var, som tidligere nevnt, satt med usikkert dato. Så forskyvninger forekom slik som antatt.

22.06.2010 (Tirsdag): Det har nå gått 10 dager. Et av bremsesettene er Levert, men står fremdeles i ubekreftet. Mulig varen er reservert til meg før den er lagt på lager. Nå venter vi bare på den andre bremsepakken og skivene

28.06.2010 (Mandag): Leveringsdato på alle ikke-leverte deler er satt til 01.07.2010 nå. Blir spennende å se om det faktisk dukker opp noe til den tiden. Alle uleverte deler er forøvrig ubekreftet leveringsdato, så jeg har mine tvil.

01.07.2010 (Torsdag): Det siste bremsesettet har blitt satt til levert. Nå venter vi bare på to stk skiver til bremsene. Fremdeles ubekreftet leveringsdato på skivene, så det kan jo fort drøye.

05.07.2010 (Mandag): Jeg venter framdeles på to stk skiver til bremsene. Ubekreftet leveringsdato 01.07.2010, uten noen form for oppdatering. Ringte derfor i dag og fikk avbestilt skivene. Regner med å finne noe som er brukbart i Trondheim. Sjekket igjen nå klokken 19:30 og ordren har blitt satt til status “plukkliste” og alle varene har blitt satt i rest igjen. Regner med at plukking osv pågår.

06.07.2010 (Tirsdag): Sporing på pakken er lagt inn og pakken ser ut til å være på vei.

08.07.2010 (Torsdag): Da var pakken hentet og utpakkingen kan starte.

Konklusjon


Utvalget til bikeshop.no er bra. Mye av varene er på lager og en del kan skaffes ganske raskt. Jeg var nok kanskje litt uheldig med skivene jeg bestilte og valgte å avbestille disse for å få pakken raskere. Servicen jeg fikk over telefon var informativ og bra. Det jeg savner er en bekreftende mail når jeg har gjennomført ordren min. Riktig nok kan man følge ordren på nett, men det er greit å ha den i mailboksen også. Selve pakkingen var helt grei. En solid pappeske der delene var rett oppi og fylt opp med avispapir i tomrommene. Dette er sykkeldeler som tåler en del, så jeg forventet egentlig ikke mer. Det som er verdt å nevne er at innpakkingen fra Shimano ikke var spesielt bra. Delene lå og slang oppi eskene sine.

Alt i alt synes jeg nettbutikken bikeshop.no var bra. Det er rom for litt finpuss her og der, men det er på langt nær en butikk man bør styre unna. Anbefales!

Pakken

Pakken

Innholdet i pakken

Innholdet i pakken

Shimano Deore XT bremsesett

Shimano Deore XT bremsesett

Holker og sidehåndtak

Holker og sidehåndtak