Osprey Salida 12

DrikkesekkOspreyReklameSalida 12OppbevaringProdukttester

Sykkelhjulet.no har hatt gleden av å teste 2 Osprey-sekker tidligere, Osprey Raptor 10og Osprey Raptor 14. Nå er det damemodellen Osprey Salida 12 som står for tur.

Dette er en lett teknisk hydreringssekk skapt for aktiviteter med høy intensitet – løping, sykling, langrenn el.  Den kan passe både for deg som trener og deg som f.eks. løper til og fra jobb, og trenger plass til en matpakke og et klesskift. 

Osprey Salida 12
Fotograf: Alexandra Levina
Osprey Salida 12
Fotograf: Alexandra Levina

Slik har vi testet

Sekken ble testet av meg, friluftsinteressert dame på 29 år; mosjonist og sykkelentusiast som trener til sitt første ritt senere i år. Jeg har erfaring med mye nytt og brukt friluftsutstyr fra forskjellige produsenter. Denne sekken ble brukt på vinteren i ca. 1,5 mnd., i snitt 3 ganger i uka, både på ski, sykkel og noen løpeturer. 

Osprey Europa har sendt sekken i anledning denne testen. Vi ønsker imidlertid å understreke at sykkelhjulet.no ikke er en reklamekanal. Det er viktig at vi oppleves som en objektiv produkttester som er opptatt av bærekraftig forbruk.

Før testingen begynte hadde jeg noen forventninger til sekken – god passform tilpasset kvinnekropp, nok ventilasjon og nok plass til det mest nødvendige – et par energibarer, regnjakke og noe sykkelverktøy. Jeg var også spent på drikkesystemet til Osprey. 

Passform og ventilasjon

Kudos til Osprey som har tenkt på oss damer (som ofte er noe kortere i ryggen enn menn). Jeg er 174 cm høy, men er ganske kort i ryggen, derfor er det essensielt at sekken ikke er for lang. Denne modellen sitter veldig godt på ryggen etter noen enkle justeringer.  Sekken hopper ikke opp og ned når man løper, reimene er enkle å stramme og løsner ikke når man er i aktivitet. Brystreimene kan justeres både i lengden og i høyden (kanskje ekstra viktig for kvinner med litt større bryst), og låsen er magnetisk – og veldig solid. 

Ventilasjonssystemet til Osprey, AirscapeTM, er brukt i denne sekken. Ryggpanelet har en stor luftkanal som gjør at sekken sitter tett og stabilt mot kroppen, men fortsatt transporterer fukt. Jeg ble hyggelig overrasket over at både skulderstropper og hoftebeltet er utført i et kraftig nettingstoff som puster godt. Det merker man nok ikke så godt på vinteren, men det tror jeg kommer til å bety mye når det blir varmere i lufta. Til sammenligning, har jeg en ca. 10 år gammel løpesekk som har skulderstropper og ryggplate laget av et tett ikke-pustende materiale, og med så dårlig ventilasjon blir man fort kald når man stopper og tar en pause.