Gå ikke alene

DNTFjellvettreglerReglerSykkelFjell- & Sti-vett

DNT nr 7: Gå ikke alene

På sykkeltur innover Jøldalen

Du har kanskje hørt om Fjellvettreglene, men har du hørt om Stivettreglene? I denne serien av innlegg skal sykkelhjulet gi deg som leser en god gjennomgang av både fjellvett og stivett. Hva som ligger bak og hvordan undertegnede har valgt å tolke reglene. Det er selvfølgelig en egen vurdering så kommenter gjerne om du er enig, eller uenig for den saks skyld. Turistforeningen har 9 regler for turisme i naturen og Norsk Organisasjon for Terrengsykling (NOTS) har også et sett med regler for de som ferdes i marka med sykkel.

Denne regelen er jeg ikke helt enig i. Hvis man skal ferdes på lange oppdagelsesturer så kan det være betryggende å ha med seg reisefølge, men det å dra alene i fjellet kan være befriende. Er lei av alt maset rundt seg på jobb og trenger stillheten, er det ingenting som er så stille som en tur i fjellet.

Jeg synes dette igjen handler om det å ta forhåndsregler og avveie sine egne forutsetninger. Skal man på greie turer i fjellet så er det, etter min mening, ikke nødvendig å være flere. Skal man derimot langt, så kan det være greit å være minst to. Det kan jo også være koselig med selskap på turen.

Så uansett om du drar for deg selv eller med en venn, god tur!