Gå ikke alene

DNT nr 7: Gå ikke alene

På sykkeltur innover Jøldalen

Du har kanskje hørt om Fjellvettreglene, men har du hørt om Stivettreglene? I denne serien av innlegg skal sykkelhjulet gi deg som leser en god gjennomgang av både fjellvett og stivett. Hva som ligger bak og hvordan undertegnede har valgt å tolke reglene. Det er selvfølgelig en egen vurdering så kommenter gjerne om du er enig, eller uenig for den saks skyld. Turistforeningen har 9 regler for turisme i naturen og Norsk Organisasjon for Terrengsykling (NOTS) har også et sett med regler for de som ferdes i marka med sykkel.

Denne regelen er jeg ikke helt enig i. Hvis man skal ferdes på lange oppdagelsesturer så kan det være betryggende å ha med seg reisefølge, men det å dra alene i fjellet kan være befriende. Er lei av alt maset rundt seg på jobb og trenger stillheten, er det ingenting som er så stille som en tur i fjellet.

Jeg synes dette igjen handler om det å ta forhåndsregler og avveie sine egne forutsetninger. Skal man på greie turer i fjellet så er det, etter min mening, ikke nødvendig å være flere. Skal man derimot langt, så kan det være greit å være minst to. Det kan jo også være koselig med selskap på turen.

Så uansett om du drar for deg selv eller med en venn, god tur!

Én kommentar til “Gå ikke alene”

Legg inn en kommentar