Litt alternativt

SkiTreningUlvåsenOmråder
Skiløype ved Ulvåsen

Skiløype ved Ulvåsen

Alternative treningsformer pleier jo somregel være påkrevd for syklister om vinteren, men hva skal man ta seg til? Når nyttåret gjorde sitt inntog kommer det masse nyttårsforsett rundt om. Her i gården var det mer trening og mindre godteri som var i tankene. Trening om sommeren er jo ganske enkelt. En slenger seg på sykkelen og forsvinner inn i skogen en time, to, tre, ja til og med fire. De innbitte av dere vil vel sikkert riste på hodet og tenke at man kan sykle hele året. Joda man kan det. Enten ved å pakke seg inn, slenge på piggdekk og tråkke avgårde, eller kaste sykkelen på et fly og dra til varmere strøk. Alternativene fungerer ikke særlig godt for meg.

Tidligere denne uken ble jeg invitert med på spinning. Noe skeptisk var jeg da og prestasjonsnerver kom faktisk også rullene. Skulle 45 minutter på en spinningsykkel ta livet av en stakkar. Det viste seg å være stikk motsatt. Av en eller annen grunn så finner man motivasjon av at andre sitter ved siden av deg og tråkker. Musikken og veiledningen fra instruktør hjelper også på. Til forskjell fra vanlig sykling så er det ingen nedoverbakke i spinning. Man tråkker og tråkker. Effektiv trening sies det. Jeg tror faktisk jeg kan si meg enig. Har hvertfall planer om å fortsette med spinning.

Så kom helga. Været var herlig og skisporet.no meldte om friske oppkjørte løyper i nærheten her. Da bar det avgårde. Årets første skitur. Med hodet hevet og ideen om 2 mil i marka, satte jeg meg i bilen og fant veien til Ulvåsen. Herfra bar det avgårde. I første nedoverbakke fant jeg fort ut at smørefrie ski fra det forrige årtusen neppe er så bra som de en gang var. De lugget, hadde dårlig gli og intet feste i oppoverbakkene. de planlagte 2 milene ble til 1.2 og når jeg kom fram var det ikke mye futt igjen. Trening ble det derimot. Sånn har man godt av :)