Høsten er her

HøstHøstjevndøgnSykkelSykkelturTips & Triks

Den 22.09 var natta like lang som dagen og fremover mot jul så vil det bare bli mørkere og mørkere, så da er det nok på høy tid at du finner frem lysene dine og lader opp batteriene. Det kan jo faktisk tenkes at noen av dem var dårlige i fjor, eller at du knuste glasset eller brøt av en ledning.

Og ikke nok med det, så begynner temperaturen å krype nedover mot null. Det betyr to ting: Tjukke klær og piggdekk. Bestillingstid på sykkelprodukter kan sørge for at du ikke får syklet i vinter, så hvis du har behov for noe til vinteren bør du begynne handlingen.

Flott høst i fjellet

Så er det bare å komme seg ut i fjellet for å sykle i høstfargene. Det er utrolig fine farger rundt om nå og mange av stiene er fremdeles faste og fine. Mange synes høsten er en av de fineste periodene for sykling og jeg er helt enig. I tillegg til fine farger og gode stier, så er det lite innsekter ute og flyr. Da blir turen enda mer spennende.

En siste ting som kan være greit å huske før man tar turen ut i terrenget, er at været er mer skriftende på denne årstiden. Ta derfor med deg litt ekstra klær i tilfellet det skulle dukke opp uvær på veien.

Skal du opp i fjellheimen, så husk at de fleste DNT-hytter har stengt. Derfor er det smart å ha med seg DNT-nøkkelen om man skulle trenge å komme seg inn og varme seg litt på turen.