#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Kortere netter

Av Christian Jensen20. mars 2018

Vårjevndøgn Service og vedlikehold

Fantastisk solnedgang ved Byavatnet
Fantastisk solnedgang ved Byavatnet

Døgnet vi er inne i nå har faktisk like lang dag som natt. De kalde nettene har kanskje ikke sluppet taket helt enda, men nå begynner det nok å krible i mange sykkelføtter rundt om. Er du en av de som faktisk har syklet i hele vinter, så er det kanskje fristende å finne frem tynnere bekledning. Etter hvert så begynner det glatte føret å gi seg også og sommeren står for tur. I disse dager kan det være en fordel å sjekke utstyret for fjorårets fadeser.

Har demper og gaffel fått den pleien de fortjener? Har du syklet hele vinteren og sauset sykkelen full av veisalt og slaps? Eller sleit du ned dekkene, kjedet og kassetten i fjor? Nå når sesongen banker på døra bør du absolutt sjekke om alt er som det skal være. Selv bytter jeg gjerne kassetten en gang hvert andre år og kjedet minst en gang i året. Bremseklossene sliter jeg ofte ut i løpet av et år og ihvertfall hvis sykkelen går om vinteren i tillegg.

I tillegg tar det jo litt tid å få alle delene i hus hvis man skal bestille dem på nett eller be butikkene om å ta inn de riktige bremseklossene. Om ikke mange ukene er det påske og da passer det jo ganske bra å ha delene i hus.

Min anbefaling er altså at du finner dem sykkelen og sjekker hva som må gjøres og bestiller allerede nå. Da er du klar til sykling når påsken er over.

Christian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar