Godt nyttår

NyttårsforsettAnnet
Godt nyttår 2018

Godt nyttår 2018

Da er året omme og et nytt et står for tur. Nok en januar, ja og kanskje til og med februar, hvor man skriver 2017 for så å viske det ut eller skrible over det. Når julestria nå går sakte men sikkert inn i siste krampetrekning og årets juletre får gleden av å holde fjorårets tre med selskap ved siden av kompostbingen, da er det på tide å rette blikket fremover mot året som nettopp har kommet.

Og enten man liker temaet eller ikke, så kommer første delen av det nye året til å handle om løfter til seg selv. De såkalte nyttårsforsettene, eller nyttårsløftene, er et yndet tema fra medienorge. Slankedronninger og slankekonger har ligget i skjul hele vinteren og ventet på julefett og dårlig samvittighet. Så hopper de opp fra skjulene sine med virkemidler som gulerøtter og dårlig samvittighet.

Dagligvarebutikkene, som i og for seg nettopp har solgt deg årsaken til denne dårlige samvittigheten, slenger seg på og frister med prosenter hvis du er så smart og kjøper frukt og grønt hos dem. For nå skal hele Norge fokusere på midjemål, for store hofter, for lite bevegelse og usunn livsstil.

Jeg har store planer dette året jeg også, men jeg styrer unna disse forsettene. Jeg er ikke i tvil om at sunn mat og trening hjelper, men jeg tror det er vanskelig å få skippertakstmetodikken til å virke over tid. Faktisk så er det en aldri så liten motsetning i det hele. Jeg tror heller fokuset må være å kunne gjør litt mer av det man vil og oppdage at det ikke må være sol og fint vær for å ta seg en tur ut og trene litt. Trening kan forøvrig være så mangt. Man må jo ikke frese avgårde til treningsstudioet i bil og løpe noen kilometer på ei mølle, for så å skyndte seg hjem igjen. Hva med å bare gå seg en tur? Eller kanskje finne frem sykkelen og trille en rolig runde selv om det er litt snø ute. Det er mange gangfelt som blir brøytet og blir de ikke det, så er det litt ekstra trening.

Når februar kommer og over halvparten av den norske befolkningen har brutt løftene sine, så sitter jeg og tenker på at det skal bli fint å få seg en liten kveldstur. Det som er fint med kveldsturene er at de timene man er ute, rekker man ikke å raide kjøleskapet på jakt etter sjokolade heller. Det blir nærmest som en vinn-vinn.

Så da nuller jeg ut alle statistikker og trår i gang det nye året med å ønske deg et flott år for deg og dine. Håper du får mange fine turer og at det blir et minnerikt år.

Godt Nyttår!