Sweet Protection

BekledningKlærStisykkelSweet ProtectionBekledning og beskyttelse
Sweet Protection bekledning med logo

Sweet Protection bekledning med logo

Når G-Sport i Orkanger og Sykkelhjulet.no ble enige om samarbeid, var en del av avtalen bekledning fra Sweeet Protection. Jeg hadde faktisk ikke hørt om merket før så det var spennende å kunne få prøve. Sweet Protection er et norsk merke, opprinnelig fra Trysil. De er mest kjent for produksjon av hjelmer, men de har et utvalg av bekledning også.

Bekledningen jeg prøver for tiden er Hunter Enduro Shorts, Chiwaukum T Jersey og Chikamin 3/4 Jersey. Tidligere har jeg brukt klær fra blant annet Endura, Norrøna og Stormberg. Når det gjelder skjortene, så er disse bra i passformen. Chikamin 3/4 har muligens litt trange armer, men jeg synes det er behagelig at det ikke flagrer for mye tøy rundt albuen. De transporterer fuktighet godt og er fornuftige å vaske etterpå. Det er ingen finesser som lommer og tørkelapper for briller på disse skjortene, men det gjør at plagget sitter fint og ikke irriterer på noe vis.

Det som overrasker meg er hvor enkelt og fornuftig shortsen er laget. I livet har shortsen to trykknapper, de fleste andre plagg jeg har brukt har en og da er det lett at knappen spretter opp når man eksempelvis reiser seg for å tråkke opp en bakke. I tillegg har livet justeringsmuligheter i form av borrelås/velco på hofteområdet. Det gjør at belte ikke er nødvendig selv om shortsen har mulighet for det.

Lommene der man normalt putter hendene er litt for små til hender. Nå sykler ikke jeg med hendene i lomma, så akkurat det gjør ikke så mye, men har man putta noe oppi disse lommene så er det litt tuklete å få dette opp igjen. Det som er ganske smart, er at lommene er så grunne at selve lommen ikke legger seg over låret. Dermed unngår man at nøkler og andre gjenstander legger seg i bretten og klemmer når man sykler.

Sweet Protection bekledning med logo

Sweet Protection bekledning med logo

På låret er det to glidelåser. En for lufting og en til en større lomme. Denne lommen har en litt merkelig vinkel når man står og prøver shortsen, men den kommer virkelig til sin rett på sykkelen. Det naturlige for min del er å tråkke pedalen rundt slik at låret kommer i vannrett posisjon. Alle andre bukser og shortser jeg har prøvd har lommer som fungerer når man står på bakken. Glidelåsene blir somregel klemt eller missformet når man sitter på sykkelen og blir dermed vanskelige å få opp. Her blir det en naturlig strekk i tøyet og glidelåsen og lommen åpnes enkelt. I tillegg er lommen mer enn stor nok for både mobiltelefoner og et par energibarer om man trenger det lett tilgjengelig.

Helt nederst har shortsen et større område over kneet. De største knebeskytterne vil nok ikke komme seg inn under shortsen, men typen tiltenkt stisykling vil nok i de fleste tilfeller legge seg fint opp under shortsen. Kort fortalt er jeg veldig godt fornøyd med shortsen.

Sweet Protection er som sagt et norsk merke og plaggene har vært ukjente for meg. Det at G-Sport har begynt å forhandle dette merket synes jeg er riktig så interessant. Prisen er det heller ikke noe å si på i forhold til mange andre aktører og det hjelper virkelig på at bekledningen i tillegg er god å ha på seg.

Sykkelhjulet.no tilstreber at alle artikler skal være så objektive som mulig. Derfor opplyses det om at plaggene i denne omtalen er en del av avtalen G-Sport og Sykkelhjulet.no har gjort i 2017/18-sesongen.