#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Billigkjede

Av Christian Jensen25. juli 2017

Kjede Sram Deler

Sram PC1110 kjede
Sram PC1110 kjede

Sram sitt dyreste 11-girs kjede, XX1 Hollowpin koster i skrivende stund 449kr og veier 252g. Et av alternativene er Sram sitt eget PC1110 som er tiltenkt NX-giret, men som fint kan brukes med XX1 også. Det koster 159kr og veier 259g. Kuttene på kjedet er nokså like, fargen er i nærheten og funksjonen er lik. Den eneste forskjellen er pinnene som holder linkene sammen. På det dyreste kjedet er disse hule. Du betaler med andre ord nesten 300kr mer for 7g reduksjon og hule pinner.

Jeg gikk over til PC1110 i år og har ikke hatt noen problemer med kjedet. Faktisk så opplever jeg at kjedet blir mindre knasete når jeg besøker ei myr og to. Jeg har ikke gjort noen vitenskapelig undersøkelse her, så det blir nok synsing.

Personlig kommer jeg til å bruke billigkjeder fremover.

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: