Et lite friminutt

LomtjønnaStisykkelSykkelSykkelturOrkdal
Lomtjønna fra sør

Lomtjønna fra sør

Det er nå en gang sånn at hverdagen er fylt opp med forpliktelser og oppgaver. Så når anledningen byr seg, så er det godt å komme seg ut i marka på en aldri så liten sykkeltur.

Her om dagen ble det tid til en tur i den lokale marka. Det var lenge siden jeg hadde vært i området bak Lauvåsen, så jeg bestemte meg for å dra nettopp dit. Bakkene oppover er lange og seige, men belønningen er desto bedre. Etter flere kilometer oppover, er det en liten slakk nedover med god flyt, før det blir noe knot over ei myr. Så åpenbarer Lomtjønna seg. Litt mer knot også er man nede ved selve vannet.

Denne gangen var jeg så heldig at jeg fant en sti. Jeg trodde først det var et dyretråkk, men det var litt for markante spor i stien til det. Så gikk stien innom et vannhull, så da var det muligens et dyretråkk likevel. Uansett, så gikk det en sti over myrknotet. Og jammen meg dukka jeg opp rett ved Lomtjønna.

Hvileplass ved Lomtjønna

Hvileplass ved Lomtjønna

Jeg antar at det er speideren som har hatt en finger med i spillet rundt Lomtjønna. Hvertfall så er det fint der. Stille og idyllisk. For anledningen var det lite krypdyr der også. Riktig så god anledning til et lite pust i bakken, et lite friminutt der man ikke behøver å tenke på annet enn det å se og nyte omgivelsene.

For de som har behov for litt mer aktivitet i pausene sine, er det verdt å nevne at det er laget en skikkelig fin permanent gapahuk. Den er formet rundt en bålplass og gir flott utsikt over selve tjernet. Det er stadig opptråkket rundt stedet, men jeg treffer aldri folk der.

Har du noen favorittsteder?