Vikeplikt for fotgjengere

NOTSReglerStiStivettreglerSykkelFjell- & Sti-vett

NOTS nr 2: Du har alltid vikeplikt for fotgjengere


Vik for fotgjengere

Vik for fotgjengere

Du har kanskje hørt om Fjellvettreglene, men har du hørt om Stivettreglene? I denne serien av innlegg skal sykkelhjulet gi deg som leser en god gjennomgang av både fjellvett og stivett. Hva som ligger bak og hvordan undertegnede har valgt å tolke reglene. Det er selvfølgelig en egen vurdering så kommenter gjerne om du er enig, eller uenig for den saks skyld. Turistforeningen har 9 regler for turisme i naturen og Norsk Organisasjon for Terrengsykling (NOTS) har også et sett med regler for de som ferdes i marka med sykkel.

I tett relasjon til den første regelen til NOTS er regel nr 2. På lik linje med bilen og sykkelen på offentlig vei, har sykkelen vikeplikt for myke trafikanter. Vis fotgjengere den respekten de fortjener. Det er viktig at du ikke oppfører deg uforsiktig i nærheten av de som bruker bena.

Går fotgjengerne til side når du er på vei opp en skrent, så hils høfflig og hold siden. Har du anledning til å stoppe før dem så gjør du det.

God tur!