Lytt til erfarne fjellfolk

DNTFjellvettreglerReglerSykkelFjell- & Sti-vett

DNT nr 5: Lytt til erfarne fjellfolk


Velfortjent pause i sola

Velfortjent pause i sola

Du har kanskje hørt om Fjellvettreglene, men har du hørt om Stivettreglene? I denne serien av innlegg skal sykkelhjulet gi deg som leser en god gjennomgang av både fjellvett og stivett. Hva som ligger bak og hvordan undertegnede har valgt å tolke reglene. Det er selvfølgelig en egen vurdering så kommenter gjerne om du er enig, eller uenig for den saks skyld. Turistforeningen har 9 regler for turisme i naturen og Norsk Organisasjon for Terrengsykling (NOTS) har også et sett med regler for de som ferdes i marka med sykkel.

Jeg tenker ikke at du skal overrumple hvert eneste menneske hvor du ferdes for å suge ut informasjon, men er du på tur i fjellet så kan for eksempel hytteverten være grei å slå av en prat med. Av erfaring vet jeg at de fleste tror du er gal om du sier at du skal sykle på turstiene i fjellet, men vær og føre kan en gjerne spørre om. Har du ikke vært på stiene før noen gang, så spør om det er mye bakker, ur, tett skog eller myr. Det er de værste elementene for syklister.

Det som er greit, er at det også finnes erfarne fjellfolk på nett i dag. Jeg skal ikke pårope meg milevis med erfaring, men jeg har skrevet om en del turer. I tillegg finner jeg mye inspirasjon på Terrengsykkel.no. Et forum som Terrengsykkel.no sitt er også fint å finne erfaringer, og eventuelt guider, på. Det er mange som gjerne tar en tur ekstra i fjellet.

God tur!