Begrens farten

NOTSReglerStiStivettreglerSykkelFjell- & Sti-vett

NOTS nr 3: Begrens farten slik at du ikke er til fare eller ulempe for andre, særlig langs veier og stier som innbyr til høy hastighet, eller i uoversiktlige partier


Avid X0 Trail Bremsehendel

Avid X0 Trail Bremsehendel

Du har kanskje hørt om Fjellvettreglene, men har du hørt om Stivettreglene? I denne serien av innlegg skal sykkelhjulet gi deg som leser en god gjennomgang av både fjellvett og stivett. Hva som ligger bak og hvordan undertegnede har valgt å tolke reglene. Det er selvfølgelig en egen vurdering så kommenter gjerne om du er enig, eller uenig for den saks skyld. Turistforeningen har 9 regler for turisme i naturen og Norsk Organisasjon for Terrengsykling (NOTS) har også et sett med regler for de som ferdes i marka med sykkel.

Det finnes dessverre eksempler på syklister som ikke viser respekt for møtende og de man selv tar igjen på sin ferd. Sneier forbi barnevogner og runder svinger uten sjans til å stoppe. Denne respektløsheten er rota til mange av de diskusjonene om begrensning av sykling i marka. Så hold dere for god til det og heller vis møtende at du kan selv om stien er tøff.

God tur!