Vis respekt for været

DNTFjellvettreglerReglerSykkelVærFjell- & Sti-vett

DNT nr 3: Vis respekt for været og værmeldingene

Vassfjelletsenderen

Vassfjelletsenderen

Du har kanskje hørt om Fjellvettreglene, men har du hørt om Stivettreglene? I denne serien av innlegg skal sykkelhjulet gi deg som leser en god gjennomgang av både fjellvett og stivett. Hva som ligger bak og hvordan undertegnede har valgt å tolke reglene. Det er selvfølgelig en egen vurdering så kommenter gjerne om du er enig, eller uenig for den saks skyld. Turistforeningen har 9 regler for turisme i naturen og Norsk Organisasjon for Terrengsykling (NOTS) har også et sett med regler for de som ferdes i marka med sykkel.

Vi nordmenn er vel over snittet interessert i vær. Og kanskje akkurat derfor bør du også være det. I Norge har vi ganske markant terreng. Det er mange fjorder, daler og vidder. Sammensetningen gjør at været kan være uforutsigbart og endres raskt. Det å titte ut vinduet og konstatere at det er sol, hjelper fint lite som værmelding for de neste tre dagene. Skru derfor på TV eller sjekk på en av de mange nettstedene vi har.

Det er ikke nødvendigvis slik at du skal la være å dra på tur selv om det er meldt litt ruskevær, men heller pakke med deg ekstra skift og mat i sekken. Skulle det være nødvendig så har du ressursene du trenger for å holde deg mett og tørr.

God tur!