#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Det å sko seg rett

Av Christian Jensen26. januar 2014

Sykkel Vinterdekk Teknisk

Piggdekk
Piggdekk
Det er ikke alltid man finner grep på sykkel i marka. Mye av det ligger i teknikk, men en del kommer an på hva slags dekk man har. Jeg har tre favoritter. På sommerstid synes jeg Continental Rubber Queen 2.2 UST og Maxxis High Roller LUST 2.35 er optimale. Førstnevnte er litt for myke for steine med mye stein. Jeg har opplevd å rive av knaster i fjellet.

På vintersiden er det derimot en ubestridt mester, hvertfall slik jeg ser det. Dekket heter Schwalbe Ice Spiker og jeg har 2.1 varianten. Dekket har 304 pigger og 120 TPI. Det er tungt og solid. Jeg har hatt anledning til å prøve flere typer. Nokian, Suomi Tyres, Continental og TEC. Jeg faller tilbake på Ice Spiker hver gang.

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: