#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Klinger

Av Christian Jensen19. september 2013

Gir Klinge Spindel Sykkel Oppbygning

Klinge
Klinge

På en sykkel med utenpåliggende gir har man kassett bak og et utvalg av klinger foran. Klingene er festet til spidelen og på en normal terrengsykkel finner man to eller tre klinger. Noen spesielle sykler leveres med en klinge. Disse har spesielle bruksområder som downhill. Enkelte velger også å bygge om sykkelen til en klinge foran. Dette reduserer girspranget på sykkelen med rundt 40%. Ved bruk av to eller en klinge får man større bakkeklaring. I noen tilfeller er dette å foretrekke fremfor tunge gir. Stisykling er et typisk eksempel. En standard sykkel med 3 klinger og 10girs kassett kommer med 44t klinge som største klinge foran. Neste er 32t eller 33t alt etter produsent. Fjerner du den ytterste klingen kan du da faktisk få i nærheten av 3cm bakkeklaring ekstra. Og dette hjelper på i ulent terreng.

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: