Omnfjellet

OrkangerTurOrkdal
Steinbrotthytta

Steinbrotthytta

Omnfjellet ligger helt i vestkanten av Orkdal. Man må faktisk inn i Snillfjord kommune for å komme seg opp fra vestsiden av toppen. Det var det jeg valgte denne gangen. Etter å ha fulgt fylkesvei 714 utover ei god stund, svingte jeg inn på fylkesvei 301 mot Kyrksæterøra. Etter bare noen kilometer stoppet jeg på en parkeringsplass i Langlidalen.

Teddy

Teddy

I lang tid har jeg hatt lyst å bestige toppen på sykkel, men de fleste blogger skriver at det ikke er sti oppover så jeg tenkte jeg måtte ta beina fatt denne gangen. Så med fotoutstyr i sekken og Teddy (hunden) i andre enden av båndet, la jeg (vi) ivei. Klokka rakk akkurat å pipe på 1 km før jeg fant stien. Derfra og oppover var stien relativt godt markert.

Første stoppen gjorde vi på Steinbrotthytta. En merkelig plass midt oppi marka. Tydelige forekomster av skifer, men så ikke ut til å være i produksjon. Så bar det de siste kilometerne mot toppen.

Etter 1 time og 40 minutter på tur nådde vi toppen. Omnfjellet byr på en helt fantastisk utsikt. Man ser fjell i alle retninger. Trøndelag er virkelig vakkert fra slike perspektiv.

Turen nedover gikk som en lek. Sti hele veien ned. Så for de av dere som vil opp til toppen, last ned sporet mitt og reverser ruta. Da har dere spor og sti å følge :)

Neste gang blir med sykkel.

Garmin-spor

God tur!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ItpjefsDK54]