Rense Camelbak

CamelbakDrikkesekkVedlikehold

 

Egen lomme til drikkeblære

Egen lomme til drikkeblære

Jeg har stort sett prøvd å holde drikkesekken ren. Alltid brukt bare vann og skylt den godt når jeg har kommet inn igjen. Hengt den opp til tørk med lokket nedover. I går skulle jeg finne frem sekken igjen etter en vinter inderst i klesskapet. Og sekken luktet langt fra friskt. Bestemte meg derfor for å kjøre en god rens av sekken. I tillegg ble alt av lommer tømt og fylt opp på nytt for å sjekke hva som faktisk lå i dem.

De fleste større Camelbak-sekker har egen vannbeholder som man kan ta ut av sekken. En glidelås enten i ryggen eller innvendig i sekken åpner opp til et rom hvor vannblæra ligger. Jeg plukket ut denne og trakk ut slangen. Munnstykket på slangen er festet ved hjelp av mothaker. Legger du hele den delen i glovarmt vann så går det greit å trekke munnstykket av. Jeg fylte selve blæra med en

Camelbak rensetablett

Camelbak rensetablett

liter vann og en del luft. Så tok jeg en passende mengde Zalo oppi. Skrudde igjen lokket og ristet godt. Så brukte jeg Camelbak sitt eget rensesett. Ei stakefjær og en vaskekost. Stakefjæra er til å rense slangen med og kosten er til innsida av sekken. Jeg gikk møysommelig over hver eneste del inni drikkesekken. Skylte så godt med vann et par ganger og til slutt fylte jeg sekken med en liter vann og puttet oppi en av Camelbak sine rensetabletter. Den bobla og fresa og luktet mye klor. Jeg skrudde på lokket og ristet godt. Lot det stå i 5 minutter før jeg helte ut halvparten igjennom drikkeslangen (fremdeles uten munnstykket). Så skylte jeg over med varmt vann et par ganger.

Etter det luktet det frisk drikkesekk igjen. Så da var jeg klar for tur.