Det sikreste vårtegnet

OrkangerSykkelVårtegnAnnet
Takstativ på plass

Takstativ på plass

Orkdal ligger fremdeles halvveis dekket i hvit. Om morgenen er det fremdeles noen minusgrader, men det tipper over på den varme siden rundt klokken 10. Sola gjør et passe dårlig forsøk på å smelte litt snø, men det er relativt nytteløst. For et sporadisk solgløtt må vike plass når snøbygene ramler over dalen og dekker opp om de få timene med snøsmelting. I et tappert forsøk på å provosere frem våren, har jeg vært ute med snøskuffa og fjernet det jeg klarte å bli kvitt i gårdsrommet. Her forleden så jeg grusen, men fem minutter etterpå snødde det tett igjen.

Men man skal ikke gi opp. Og sann mine ord: Det gjør jeg ikke heller. I går tok jeg til friskt mot og fikk revet av skistativet på taket og lurt på plass sykkelstativ istedenfor. Og tro det eller ei! I dag meldes det om rekordvarme de neste ukene. Hva kan man si om det å «Gå troll i ord» når man ønsker at det skal ha en positiv betydning? Uansett: Stativet er på plass og det er meldt om sol og varme.

For meg er det sikreste vårtegnet at skistativene rundt om sakte, men sikkert forsvinner. Det er en bekreftelse om at løypene begynner å bli dårlig preparert, ergo er enten sålen for dårlig eller løypebudsjettet skrapet. Jeg velger å tro på det første. Enda sikrere blir det når sykkelstativene kommer på plass. Det tyder på at noen bart føre en eller annen plass. Da kan umulig sommeren være så langt unna.