Synlig eller ikke?

SykkelTurAnnet

Syklister med fjordbakgrunn

Syklister med fjordbakgrunn

På med refleks, lys på sykkelen, gule eller orange klær. Oppskriften er klar for de som skal ferdes i trafikken, men hva med de som skal ut i marka eller på fjellet? Hva skal de ha på seg? Vil vi synes i fjellet? Vil vi se andre? Svaret er kanskje ikke så entydig som i trafikken. Det finnes både for og imot.

Når man ferdes i marka, skal man unngå forurensning. Det å ha med seg sjokolade og la papiret ligge igjen, er uakseptabelt. Det samme gjelder sykkelslanger med hull og dekkspaken som brakk. Det mange kanskje ikke tenker på er den visuelle forsøplingen. Riktig nok trenger ikke den være permanent, men det å ikke gå i ett med naturen er et forsøplende element. Kanskje du sitter med et flir om munn akkurat nå, men det er faktisk mange som har den meningen. Undertegnede er delvis enig, men har like vel noen innvendinger.

Om man velger å kle på seg noe mørkeblått, svart eller grønt, så blir det vanskeligere å oppdage i en terrenget. Andre som måtte være ute i marka vil kanskje oppdage deg, men ikke med en gang. Det å gli inn i omgivelsene kan derfor være positiv, men hva om du skulle finne på å være uheldig? Er det da så lurt å gli inn i omgivelsene? Sett nå at du går på trynet og brekker foten. Er alt du har med deg svarte klær så blir det vanskelig for redningsmannskapene å finne deg. Så kan man spøre seg om det er viktigere at andre ikke ser den lille orange dotten i terrenget eller om du blir funnet ved et eventuelt uhell. Personlig har jeg gjort en mellomting. I sekken har jeg regntøy og varmt tøy i sterke farger. Det jeg setter avgårde med er i farger som stort sett glir inn i miljøet. I tillegg har jeg med meg lommelykt, mobiltelefon og refleksvest.

Hva synes du? Bør man gli inn eller skille seg ut?