Sykkelens oppbygning

StisykkelSykkelTerrengTreningOppbygning
Skitten sykkel

Skitten sykkel

Sykkelen har i mange tiår vært et flittig brukt fremkomstmiddel. Noen bruker den til trening andre til og fra jobb. Noen nyter lange turer langs landeveien andre fartsfylte turer i marka eller i et snøfritt skianlegg, men har du noen gang tenkt på hvor fantastisk sykkelen egentlig er mekanisk sett? Alle delene på sykkelen har en funksjon. De funksjonelle delene kan gjerne ha litt utsmykninger, men stort sett er dette minimalt. De siste årene har også optimalisering spilt en større rolle. Mindre vekt, sterkere deler, bedre konstruksjoner og optimale tilpasninger har stort fokus.

Ta en titt på bakhjulet. Det har et nav, en pakke med tannhjul, eiker, felg, dekk, slange, ventil og muligens ei bremseskive. Alle delene er møysommelig formet. Armene på bremseskiven er formet for å ta opp krefter og med tanke på vekt. Eikene er flettet i et mønster for å gjøre hjulet solid. Alle delene har sin hensikt og er optimalisert mot dette formålet.

Sykkelhjulet.com starter med dette en serie innlegg som omhandler sykkelen og alle dens deler. Følg med!