Nytt turobjektiv

CanonEF 40mm STMKameraLinseKamera og video
Canon 18-55mm, 24mm og 40mm

Canon 18-55mm, 24mm og 40mm

I 2012 fikk jeg meg et nytt kamera (Canon 7d). Etter en liten prøvetur viste det seg at et 24-70mm objektiv i sekken (en kilo ekstra) ble litt for mye. Derfor fant jeg frem et gammelt 24mm fastobjektiv. Dette har definitivt gjort nytten sin, men jeg har ikke vært helt fornøyd. For ikke så lenge siden feiret jeg 30års dag og i denne forbindelse hadde min bedre halvdel skaffet til veie et eksemplar av de nye 40mm pannekake-objektivene. Jeg har ikke fått tid til å komme meg så veldig mye ut med objektivet enda, men det jeg har prøvd virker til å være veldig bra. 40mm tilsvarer 64mm i fullformat-verden og det er midt i blinken for turer i marka og på fjellet. Mulig jeg noen ganger kommer til å ønske at jeg hadde 24mm med meg, men med tanke på plass i sekken er det definitivt verdt det.

Objektivet i seg selv bygger beskjedne 23mm. I motsetning til det gamle 24mm som bygger 49mm. Jeg har ikke vært så veldig kresen på vekta, men 24mm veier 270g mens 40mm veier beskjedne 130g. Før jeg kom så langt som til 24mm har jeg hatt med meg et gammelt kit-objektiv og dette har definitivt blitt parkert til fordel for det nye objektivet.

Canon 7d med 40mm

Canon 7d med 40mm

På kamerahuset tar det nye obektivet opp minimalt med plass. Faktisk så liten plass at kameraet får plass i posen det ble levert i. Dette er en fordel både for beskyttelse og ved eventuelle fall og støt er det vanskeligere å hefte linsa borti noe og ødelegge fatningene.

Nå er jeg definitivt klar for flere fine turer i marka med sykkelen.