Fem Pakketips

PakkeSykkelturTurTips & Triks

Vår anatomi sørger for at sekker av den praktiske typen har et avlangt stort rom og flere små. Når man skal pakke slike sekker og gjerne skal ha tilgang til det meste, så ender noe av det man skulle ha hatt først i bunn av sekken. Derfor kan det være en stor fordel å tenke seg godt om før man begynner pakking av sekker.

pakkeliste
pakkeliste
  1. Pakkeliste: Det første tipset er altså ei pakkeliste. Man har gjerne et formål med turen. Skal man være lenge borte? Trenger man mat? Varme klær? Førstehjelpsutstyr? Verktøy, lappesaker, smøring eller lignende? Sett opp ei liste over ting som er greit å ha med seg på turen. Skriv opp alt.
  2. Sorter pakkelisten: Sorter lista i to nivåer. Nivå beskriver hvor ofte du tenker å bruke gjenstanden. Sykkelen vil for eksempel være “konstant”, Førstehjelpsutstyret blir “aldri”. Hvor pakker du gjenstanden. Her kan du for eksempel skrive “sekk – hovedrom”, “sekk – frontrom” eller “brukes”.
  3. Plastposer: Pakk alt du skal ha i sekken i små poser. Sokker, undertøy, vindjakke og håndkle er i utgangspunktet tørt. Det å pakke det ned i en pose gjør at du kan trekke på deg et tørt par sokker selv om sekken regnet ned eller at du snublet i elva og druknet den. Man skal være litt forsikting med å pakke elektrisk utstyr i poser, men legger man oppi noe som trekker fuktighet fort så går det bra. Det beste er å kjøpe en egen type fuktabsorberende poser, men en bit tørkerull eller dopapir gjør også nytten.
  4. Rull tøyet: Når du pakker tøyet du skal ha med deg, så rull det sammen til brede pølser. Gjerne mål lengen på andre ting. For eksempel termosen, gjervenduken eller lignende. Når du har rullet sammen alt så setter du rullene på høykant ned i sekken med poseåpningen opp. Dermed er det lett å få opp en og en pose siden plast glir godt mot andre ting. Du kan plukke opp en og en ting uten å måtte løfte på alt i sekken.
  5. Pakk etter frekvens: Over laget du en pakkeliste du lagte en sortering på. Sorter listen etter bruksfrekvensen du har satt opp. Untaket er førstehjelpsutstyret. Selv om du tror du aldri kommer til å bruke dette, så sett det på “alltid”. Når du sorterer listen etter frekvens og deretter på rom, så ser du fort hva du bør ha øverst i sekken.

Mye er gjort om du pakker på denne måten. Du ungår å måtte trekke opp alt fra sekken og du finner mest sannsynlig det du trenger øverst. Dermed blir turen en enda finere opplevelse!