Birk sykkelhansker

BirkProdukttesterReklameSykkelhanskerProdukttesterTerningkast 4

Når jeg er ute og sykler i marka så foretrekker jeg heldekkende hansker og ikke fingerhansker hvor fingertuppene er åpne. Det er mange grunner til det, men først og fremst så gir det ekstra beskyttelse i kontakt med elementene rundt om. Det er i hovedsak hendene som kommer i kontakt med omgivelsene først om jeg skulle forlate sykkelen noe utilsiktet.

I dette innlegget skal vi se nærmere på Birk Sport sitt alternativ til sykkelhansker. For ordens skyld så har Birk Sport sendt disse hanskene til Sykkelhjulet i anledning denne testen.

Forpakning og førsteinntrykk

Det er kanskje ikke så mye å som om forpakningen på et par hansker. Uansett så trenger det ikke være så mye. Størrelsen kommer frem på prislappen og Birk-logoen indikerer at det er husmerket til Birk Sport.

Tar man en titt på Birk Sport sine egne nettsider, så er det et par detaljer. Hansken skal være laget i et pustende elastisk stoff som gir god passform og håndflaten skal i et tynt, men slitesterkt stoff for maksimal kontakt med sykkel. Jeg skulle gjerne likt å sett litt av denne informasjonen også på forpakningen.

Når man tar på seg hansken så sitter den tett og godt. Den beveger seg fint til handa og gir godt grep innvendig. Den stopper akkurat i håndleddet og er derfor ikke i veien for bevegeligheten i armen.

De første turene

Det er først når utstyr blir tatt i bruk at man finner ut av hvor bra det egentlig er. Nå har gradestokken i området her begynt å krype opp mot behagelige 20oC. Mange vil nok sverge til fingerhansker, men som tidligere skrevet så synes jeg hele hansker fungerer bedre.

Hanskene fra Birk er nok noe tykkere og mindre pustende enn de jeg har benyttet tidligere. Det fører til at jeg blir varmere i hendene. Bonusen med tettere hansker er at busker og trær som står nære stien ikke kommer så lett til igjennom hanskene. Selvfølgelig så stikker einerbuskene enda, men noe begrenset. Selve håndflaten er også ganske tykk og god selv om dette på ingen måte er en arbeidshanske. Selv om jeg ikke går inn for det, så hender det jo at ambisjonene er litt større enn gjennomføringsevnen. Jeg har planta hendene mine godt nedi både barnålsstier og steinrøyser på testturene jeg har vært ute på. Her gjør hanske absolutt nytten for seg.

Som jeg skrev innledningsvis så er hanskene av den korte varianten. Det gjør at de er gode å ha på seg. Siden de er luftige og gode så blir det heller ikke klisterhansker som vrenger seg og som er klamme og vonde å få på igjen. Løsne fingertuppene lett og trekk hansken av. Enkelt og greit.

Denne hansken har ingen justeringsmuligheter i form av borrelås eller knapper. Dermed så bør du finne deg en modell som passer deg.

Oppsummering

Jeg er nok ganske kresen på sykkelhansker. Hanskene fra Birk Sport er absolutt behagelige, men de er noe tykke etter min smak. Dette er en avveining mellom beskyttelse, lufting og følt kontakt med styret og er ganske personlig.

Jeg havner på en god 4-er på min terning denne gangen.