Primus Lite+

Lite+PrimusReklameTurkjøkkenTurmatProdukttesterUtstyr

Jeg har vært borti det meste av turkjøkken og utstyr for å lage mat ute. Alt fra tidlige spritbrennere til de mer avanserte bensinbrennerne. Felles for de fleste er at du har en drivstofftank, en brenner og noe som maten kan tilberedes i.

Primus Lite+ er intet uttak her, men det som er utrolig praktisk er at du får alt oppi en riktig så liten beholder. Eska som brenneren kommer i solid papp. Og oppi eska finner man et 0,5 literes kokekar med isolerende stoff rundt. Ved siden av ligger selve brenneren. I tillegg til det som ligger i eska trenger man en gassbeholder. Primus har egne gassbeholdere som de anbefaler og 100g er prefekt til denne enheten.

Det opplyses om at Fenix Outdoor Norge har sendt Lite+ til Sykkelhjulet i anledning denne artikkelen.

Primus Lite+ eske med innhold
Primus Lite+ eske med innhold

Det som virkelig faller i smak med denne brenneren er at den er veldig liten og lett. Det meste av utstyr går faktisk oppi selve kjelen og det sammen med en 100g gassbeholder.

Ved hjelp av noen små avstandsskruer kan man faktisk finne frem ei lita steikepanne og steke seg et par pølser på enheten også, men den kommer virkelig til sin rett når du skal koke vann. 0.5L er ikke så veldig mye vann, men det holder til et par kopper kaffe, eventuelt en pose Drytec. Primus reklamerer også for at det skal ta 2 minutter å koke opp vannet og det stemmer riktig så bra. Jeg registrerte kokende vann etter 105 sekunder og da var omgivelsestemperaturen på 17 grader.

Du får ikke erfart hvordan utstyret fungerer hvis ikke du tar det med deg ut på testturer. Jeg tok med meg et par poser kaffi og siktet på nærmeste fjelltopp.

Primus Lite+ i bruk
Primus Lite+ i bruk

De første erfaringene med Lite+ er riktig så positive. Det er mindre løse deler og enklere i bruk. Det tar mye kortere tid å få varmet opp vannet og det sørger igjen for at man sparer på gassen.

Det som er virkelig bra er at enheten er så liten som den er. Brenneren jeg har hatt i daglig bruk ender opp på cirka et kilo med fuel, brenner og kjele til å koke vannet i. I tillegg så tar det mye lengre tid å få varmet opp vannet.

Så langt er jeg veldig fornøyd med enheten og har tenkt å gi den mange flere turer. Skal du ha noe lite og enkelt å ha med deg til kaffevann og kanskje ei pølse og to, så bør du absolutt ha Primus Lite+ på lista over potensielle enheter.