#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Storsekktest

Av Christian Jensen1. desember 2019

Reklame

Bike Alpin 25+5 Escapist 32 Osprey Trollheimen Vaude Oppbevaring Produkttester

Lowe Alpine Altus 52:57

Lowe Alpine Altus er i utgangspunktet ikke en sekk som skal være med på sykkelen, men mer rettet mot vandring. Som vandresekk er det en utmerket sekk. Volumet er passe stort til å ha med seg innhold for flere dager og inndelingen av rommene gjør at man holder kontroll på utstyret sitt.

Sekkens ryggfasong virket til å kunne fungere ganske bra på en sykkel og det gjør den også. Det som blir et problem er at ryggraden legger seg inn i ventilasjonssporet og løfter resterende del av sekken bort fra ryggen. Dermed så blir sekken vippende frem og tilbake.

Hvis en skal sykle utelukkende på grus og asfalt burde en vurdere sekken som en all-round-sekk. Skal man derimot ut i terrenget så blir den nok dessverre litt for ustødig.

Passform og ventilasjon + Bra justeringsmuligheter
+ God ventilasjon
– Har ikke tilpassing i ryggsonen for størrelse.
7/9
Rominndeling + Volumet på sekken er ideelt for lange turer i marka
+ Godt utvalg i oppbevaringsrom
+ Genial tilgang til hovedrommet fra sidelommer i sekken
9/11
Drikkesystem – Drikkesystemet er dessverre ikke adskilt fra hovedrommet. Det kan gjøre det litt ekstra risikofylt å falle.
– Du får ikke med blære
– Det er lite festemuligheter til slangen på bæresystemet
1/6
Ytre festemuligheter Dette er ikke en sekk som i første omgang er tiltenkt aktivitet med hjelm og beskyttelse. Derfor er det naturlig at det ikke er en del av utrustningen. Det går an å finne løsninger, men jeg ville ikke brukt denne sekken til sykling hvis det var viktig å ha fester til hjelm. 0/3
Holdbarhet og vanntetthet + Virker til å være bra holdbar
+ Det følger med regntrekk
– Det opplyses ikke om vanntetthet eller om glidelåsene er vanntette
2/3
Design, synlighet og vekt + Sekken har reflekterende detaljer, men ikke spesielt mange
+ Sekken har ramme. Det gjør at den er skikkelig solid og god
– Vekta går dessverre mye opp ved bruk av ramme
0/4
I bruk Sekken fungerer faktisk utrolig bra som sykkelsekk, men formen i ryggen er ikke kurvet nok. Det gjør at man til tider har noe mer svai i sekken. Legg merke til at dette ikke er en dedikert sykkelsekk. 1/5
Pris Dette er en forholdsvis stor og dyr sekk. Det er mer enn det volumet man normalt sykler med og prissammenligningen er derfor vanskelig. 2/5
Totalscore 22/46

Christian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.