Tre dager i Trollheimen

TrollheimenTrollheimenTurer

Forberedelser

Forrige tur var for å teste ut hvordan en del utstyr kom til å fungere på turen over Grønland. Denne gangen var hovedmålet å hygge seg på tur. Sammen med Vegard, en god sykkelvenn, bestemte vi oss for å forsere Trekanten på tre dager og at hyttene til DNT skulle benyttes.

Å sove på hyttene betyr at behovet for sovepose, liggeunderlag og telt forsvinner. Dermed forsvinner det noen kilo med bagasje også. begge sekkene endte opp på rundt 9,5kg. Dette er absolutt akseptabelt i forhold til de 16 kiloene jeg hadde med meg forrige gang.

Som tidligere skrevet forsvinner behovet for en del overnattingsutstyr, men også en del ting som verktøy og primus trenger man ikke ha med flere av.

Dag 1 – Granasjøen – Gjevilvasshytta

Den første dagen bød på fantastiske sykkelforhold. Været var topp og føret var veldig tørt. Vi hadde fulgt værmeldingen og denne lovet dårligere utover dagen. Vi hadde opprinnelig tenkt å sykle innover mot Trollheimhytta, men valgte å sykle over til Gjevilvasshytta i stedet. Hovedgrunnen var at vi kunne komme oss ut på asfalt og komme tilbake til utgangspunktet (og bilene) hvis været skulle bli verre en lovet.

Været viste seg heldigvis på sin snille side. Vi hadde en uværsfront foran oss, men denne så ut til å åpne seg opp for oss og gi oss ei gate med pent vær helt frem til Gjevilvasshytta og enda litt til.

På veien var vi innom både Heldalssætrene og Jøldalshytta. Turen gikk over all forventning. Kvelden ble tilbrakt nede veg Gjevilvatnet med primus og Drytec.