#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

USWE Airborne 15L

Av Christian Jensen2. juni 2019

Reklame

Airborne 15L Drikkesekk Søndagsposten USWE Oppbevaring Produkttester

Drikkesystem

Drikkesystemet er fremdeles Hydrapak sitt og fungerer veldig bra. Denne gangen er det 3L som er brukt og de ekstra 500ml er fine å ha på lengre turer. Som tidligere nevnt er drikkeblæra plassert i hovedrommet. Det fører til økt risiko for tingene dine når du eventuelt er uheldig. I tillegg må du opp med hovedrommet ditt for å få fylt på mer vann.

Bonusen er at du kan koble blæra fra slangen slik at du kan ta med deg blæra ned i bekken og fylle på vann. I tillegg så har det lurt seg inn en liten nyhet på utsiden og det er at drikkeslangen har fått magnetfeste slik at du enkelt kan nappe til deg slangen og ta en slurp vann for så å slippe den ned og hjelpe den på plass i magnetfestet igjen.

Ytre festemuligheter

USWE Airborne 15L
USWE Airborne 15L

På utsiden av sekken har det ikke skjedd stort siden tidligere modeller. Det er feste for baklys, feste for hjelm og beskyttelsesutstyr. Du kan klare å feste fire lommer på bæreselene, men jeg ville ikke anbefalt akkurat det. En eller to lommer vil være fint for lengre turer. I tillegg er komprimeringsstropper som kan brukes til å feste noe i.

Jeg savner ikke noe spesielt på utsiden av denne sekken. Det som er fint er at den er ren i overflatene. Det gjør at det er lettere å vedlikeholde og få bort gjørme- og sølesprut etter en lengre tur i marka.

Holdbarhet og vanntetthet

Jeg har testet USWE sine sekker over tid og de er virkelig holdbare. Sekkene har virkelig fått kjørt seg i både søle og regnvær. Innholdet i sekken har alltid vært tørt og fint etter at jeg har vært ute og herjet.

Det som er synd er at USWE ikke oppgir hverken vannsøyle eller hva slags glidelåser som brukes. Dette er det sjelden sekkprodusentene oppgir. Jeg skulle ønske de fokuserte mer på dette, for det indikerer en del med tanke på hvordan sekken skal beskyttes i eventuelt regnvær.

Regntrekk har dessverre ikke USWE tilgjengelig heller. Du kan alltids kjøpe noe fra en annen produsent, men da vil jo passformen bli en annen.

Design, synlighet og vekt

Sekken fås i tre forskjellige varianter i 2019. To med grått som hovedfarge og henholdsvis orange og gule detaljer. Den siste har svart som hovedfarge med grå detaljer. De to første med signalfarger synes jeg er veldig positivt. Det kunne godt vært enda mer for min del, men jeg synes det er et akseptabelt kompromiss mellom design og synlighet.

I selve lyktefestet og foran på sekken er det reflekterende detaljer. Disse er minimale, men de er der.

Vekten er også bra på denne sekken. Med sine beskjedne 685g så er sekken midtre skiktet av vekt sammenlignet med sine konkurrenter i samme volumområdet.

Christian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.