#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Osprey Salida 12

Av Alexandra Levina24. mars 2019

Reklame

Drikkesekk Osprey Salida 12 Søndagsposten Oppbevaring Produkttester

Ytre festemuligheter

De ytre festemulighetene er noe begrenset, men det er heller ikke så stort behov for det på en slik sekk. Man har en romslig ytterlomme som passer perfekt til en våt regnjakke, og Osprey sitt innfestningssystem LidLockTMgjør det enkelt å feste en sykkelhjelm utenpå sekken. Skulle man ønske å feste ekstra utstyr på utsiden av sekken (f. eks. leggbeskyttere for terrengsykling), ser jeg for meg at det kan løses ved hjelp at et par utstyrskarabiner. Usikker på hvorvidt denne løsningen er optimal, men den skal garantert prøves i sommer.

Ytre festemuligheter
Fotograf: Alexandra Levina

Drikkesystem

Drikkereservoaret HydraulicsTMLT er veldig enket å fylle på, bruke og vaske. Biteventilen er lett å bruke når man er i aktivitet. Når du er i farta, trenger du heller ikke å fomle etter drikkeventilen da den er magnetisk, og kan festes til magnetlåsen på bryststroppen. Smart plassering av glidelåsåpningen på sekken gjør at det er enkelt å plassere reservoaret i sekken og samtidig feste drikkeslangen på skulderstroppen. Jeg har også brukt dette drikkesystemet i en av mine eldre store tursekker på et par helgeturer, og er meget fornøyd. Ja til kvalitetsprodukter som har flere bruksområder!

Kvalitet, design, miljøhensyn

Jeg er (dessverre) ikke så forsiktig med friluftsutstyret jeg bruker, og er derfor opptatt av at det tåler røft bruk eller kan repareres. Det gjelder både stoff, reimer, låser og karabiner. Helhetsinntrykket er at sekken er robust, selv om den veier kun 600g. 

Produsenten oppgir ikke vannsøyle på sekken, og jeg fikk heller ikke prøvd den i regnværet ennå. Den tåler imidlertid våt snø og sludd. Stoffet er helt klart vannavstøtende og gir inntrykk av at det også tåler en del regn – alt av utstyr i sekken forble tørt etter at min datter ved et uhell tømte en hel drikkeflaske med vann på sekken. Glidelåsene er solide og er lett å åpne og lukke selv med tykke hansker på – viktig detalj for oss som bor i Norden og er ute året rundt. 

Sekken har en moderne design med noen reflekterende detaljer på ytterlomma bak og på hoftebeltet. Jeg tror dog at det ikke skader med ekstra reflekser på klærne, i alle fall hvis du ferdes i trafikken. Sekken fås kjøpt i 2 farger – mørk lilla og lys blågrønn, og man kan da selv velge hvor synlig man vil være for medtrafikanter eller turgåere.

Sykkelhjulet.no er opptatt av miljø, og vi legger stor vekt på kvalitet av produktene vi tester. Det er gledelig å lese at produsenten Osprey har ambisiøse bærekraftsmål og tar miljøhensyn i alle ledd av produksjonsprosessen. Slike verdier kan vi stå inne for og framsnakke. Kvaliteten på denne sekken virker veldig bra, og jeg er sikker på at den kommer kan å vare i flere tiår selv ved hyppig bruk. Det gjenstår å se!

Alexandra Levina

Avhengig av utsikt, høyder og tøft vær. Samboer til en råtass, stemor til en flott 6-åring og veldig "fersk" medlem av Røde Kors Hjelpekorps. Mener at det umulige er mulig så lenge man har mot, humor og litt Tom Waits i livet.