#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Osprey Raptor 10

Av Christian Jensen20. januar 2019

Reklame

Osprey Raptor 10 Oppbevaring Produkttester

Ytre festemuligheter

Hjelmfeste
Hjelmfeste

Osprey har gjort noe mer i forhold til storebror Raptor 14. Du finner en løsning for å feste hjelmen på sekken. Når jeg er ute og farter i marka så er det sjelden jeg tar av meg hjelmen og fester den på sekken, men på større turer hvor jeg blir nødt til å gå lengre bakker er funksjonen mye i bruk.

I tillegg til hjelmfestet er det et feste for lys helt nederst på sekken.

Holdbarhet og vanntetthet

Sekken har ingen oppgitt vannsøyle så hvilken grad av vanntett den er vites ikke. Det følger ikke med regntrekk, men dette kan kjøpes utenom fra Osprey. Som med Raptor 14, skulle jeg ønske dette var med som standard. S

Sekken er laget i vannavstøtende 210D Nylon Diamond Ripstop og 420HD Nylon. Glidelåsene er av den kompakte typen, men et er ikke vanntette her heller.

Sekken har mange av designelementene fra Raptor 14 og disse fungerer veldig bra. Noen endringer er gjort med bærestroppene, men ellers er det meste likt.

Design, synlighet og vekt

Den svarte sekken har få detaljer som gjør den ekstra synlig. På Raptor 14 var det en del reflekstrykk på fronten, men disse har blitt svarkere og mindre. Her mener jeg Osprey kunne ha gjort mye mer.

Sekken kommer forøvrig i en nøytral svart farge og en såkalt Cheddar grønn. Disse to fargene er svært beskjedne og lite synlige. I tillegg finnes et rødt alternativ. Fargen kalles Wildfire Red og kan minne om signalrød eller brannbilrød.

Osprey Raptor 10
Osprey Raptor 10

Christian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.